Overzichtelijk opgeruimd

Op kleur gesorteerde keurig gevouwen kleding, copyright Fleur SuijtenDeze week heb ik opgeruimd. Ja, thuis ook wel (maar niet zoveel), maar vooral hier, op de pagina werkvormen. Een beetje overzicht.

Sinds de laatste keer dat ik die had aangevuld waren er weer behoorlijk wat bij gekomen, die je alleen kon vinden door de zoekfunctie. Niet zo handig, zeker als je nog niet precies weet wat je zoekt.

Overzicht = pure rijkdom

In augustus heb ik me laten bijstaan door Sandra Nieuwdorp van Wat zie jij er goed uit!. Het was tijd om mijn klerenkast aan te vullen, en dankzij haar advies doe ik dat nu met wat meer beleid. En toen ik tóch bezig was met garderobemanagement (ja, dat woord bestaat echt!) heb ik mijn kast ook maar meteen uitgeruimd. Waardoor ik nu niets meer in de kast heb liggen wat eigenlijk niet lekker past, reparatie nodig heeft of gewoon niet leuk is. Het resultaat van deze hele actie is dat ik makkelijker een fijne outfit bij elkaar zoek. Kleren waar ik me lekker in voel, die me goed staan en die passen bij wat ik ga doen.

Tot zover de metafoor. Nu terug naar mijn werk. Daarin zoek ik natuurlijk steeds passende werkvormen waar ik me lekker bij voel. En ook daarvoor is een beetje overzicht heel handig. Ik heb bijvoorbeeld behoorlijk wat boeken vol werkvormen, maar de boeken die ik gebruik zijn op één hand te tellen. Welke dat zijn? Die met een handige indeling of index! Zijn de andere dan niet geschikt? O, zeker wel, maar ze werken lang niet zo lekker. (Ja, die zou ik inderdaad eens uit mijn kast kunnen kiepen. Wie dit leest mag er eentje komen ophalen, mail maar even, en op=op!)

Dus vandaar dat ik vond dat het tijd was om mijn eigen setje werkvormen hier weer eens aan te vullen. Want wat heb je aan informatie als je niet kunt vinden wat je zoekt? Enjoy!

De verbeterde werkvormenpagina(‘s)

Eerste verbetering: ik heb van één pagina vier pagina’s gemaakt, die op een rijtje staan bovenaan de werkvormenpagina. Één keer extra klikken, om te voorkomen dat je je helemaal verloren scrollt in de ellenlange lijst. Kies wat je zoekt en vindt het snel, dat is het idee.

Toch lekker scrollen? Er is ook een alfabetische lijst waar álles in staat…

Wordt vervolgd…

En nu ik de boel op orde heb kan ik alles wat ik sinds november vorig jaar heb gemaakt (!) er in gaan stoppen. Ik had geen idee dat het al zó lang geleden was… Dus: houd ‘m in de gaten, want er komt alleen maar meer bij!