Femke IJsseldijk

Femke IJsseldijkHoi!

Mijn naam is Femke IJsseldijk. Ik werd geboren in Brabant, bracht vanwege mijn studie aan de TU Delft zo’n tien jaar in de Randstad door en woon sinds 2006 tot mijn grote genoegen in Middelburg, Zeeland. Ik ben, naast bescheiden (ahum), creatief, breed geïnteresseerd, analytisch en intelligent. En lief.

Al tijdens m’n studie Industrieel Ontwerpen begon ik met het leiden van brainstormsessies. Daardoor heb ik intussen ervaring met zeer diverse groepen en onderwerpen. Ik sta graag voor een groep, met een goed verhaal maar nog liever met een mooi plan om de groep creatief aan het werk te krijgen. Creativiteit is volgens mij lang niet zo zweverig of ongrijpbaar als het soms lijkt, met een handige aanpak laat de inspiratie zich graag lokken.

Sinds 2017 werk ik voor HZ University of Applied Sciences, voorheen bekend als Hogeschool Zeeland. Ik geef daar les bij Engineering, in productontwerpen, ergonomie, creatief denken en handtekenen.

Ik wil heel graag onderzoek doen, naar hoe het onderwijs de creativiteit kan bewaren en bevorderen. Het is lastig om als zij-instromer onderzoek te gaan doen, vooral om het gefinancierd te krijgen. Maar ik geniet er erg van als ik er aan toe kom om wat wetenschappelijke artikelen te lezen. Ik neem die kennis mee naar mijn werk, en andersom: wat mij betreft een ideale kruisbestuiving.

Buiten mijn werk houd ik me bezig met (c.q. word ik beziggehouden door) mijn gezin, tuin, vrijwilligerswerk, handwerken en doe-het-zelven.

Mijn lijf is een beetje een maandagmorgenexemplaar, er zijn voortdurend allerlei niet met elkaar samenhangende issues mee. Ik doe mijn best om wekelijks te schrijven (behalve in de zomervakantie, dan ben ik offline) maar moet soms verzaken omdat er weer eens een onderdeel kaduuk is of problemen geeft.

Voor mijn CV kun je het beste even kijken op mijn LinkedIn-profiel.