Creatief met plaatjes, deel VI, slot

Gebruik je intuïtie. Het laatste deel uit de serie creatief met plaatjes. Pak je kaarten* en doe mee!

Tot nu toe heb ik in deze serie allemaal duidelijk omschreven, snel in te zetten technieken uitgelegd. Prachtig en prima voor relatief eenvoudige vragen, zonder al te ingewikkelde gevoelens, persoonlijke betrokkenheid enzovoorts. Maar je kunt afbeeldingen ook uitstekend gebruiken voor ingewikkelde, persoonlijke vragen. Wat je daarvoor nodig hebt is in elk geval tijd. Veel tijd, dus niet een half uurtje voordat je naar je trein moet en je moet ook nog…, maar echt lekker begin van de middag, kopje van het één of ander erbij, geen andere afspraken en morgen is weer een dag. En liefst over een week wéér even tijd om er nog eens naar te kijken.

ZijspoorWat je hiervoor moet kunnen? Je ratio even op een zijspoor zetten.

OK, aan het “werk”. Ditmaal in je eentje. Bekijk je kaarten. Allemaal, of een paar, uitspreiden mag, bladeren mag, wat je het fijnst vindt. De kaarten die je opvallen pak je op. Zijn dat er een paar: prima, zijn dat er veel: kijk even welke je het meest aanspreken, of juist afstoten misschien, totdat je er een handvol over hebt.

Daar kijk je naar. En je voelt: word je er blij van? Ongemakkelijk? Doet het je ergens aan denken? Weet je ook waarom? Eventueel maak je wat aantekeningen. Daarna laat je het op je inwerken, gewoon er even niet mee bezig zijn. Je onbewuste doet het werk. Later (een dag, een paar dagen) pak je je afbeeldingen of je aantekeningen weer op en merk je dat het allemaal al helderder is. Vraag me niet waarom, maar het werkt! En heb je dan een concreet plan, of voornemen, waarvoor je ideeën zoekt, dan kun je bijvoorbeeld de andere technieken uit deze serie weer gebruiken. Veel succes!

* Zie deel I van deze serie