Creatief met plaatjes, deel I

Ik houd van plaatjes. Plaatjes zijn handig als het gaat om dingen die moeilijk in woorden te vatten zijn: hoe zit iets in elkaar, hoe voel je je, wat is de toekomstvisie voor dit bedrijf? Veel mensen denken dat ze niet kunnen tekenen, en het is inderdaad lastig om een vaag gevoel om te zetten in een zelf verzonnen beeld. Daarom heb ik bij bijna elke  creatieve workshop een stapel kaarten met plaatjes bij me. Grote kans dat daar iets tussen zit dat in de richting komt van wat je (bewust of onbewust) zoekt.

Omdat ik er zo dankbaar gebruik van maak, omdat ze zo ontzettend helpen bij het verbinden van de hersenhelften, omdat het zo leuk is: een korte serie “creatief met plaatjes”. Om mee te doen heb je nodig: een stapel kaarten met plaatjes. Ik maak ze altijd zelf van correspondentiekaarten van de Hema, waarop ik met fotolijm (tegen het bobbelen) tijdschriftenplaatjes plak. De Libelle en de National Geographic zijn uitstekende bronnen. Je kunt ook een kant-en-klare stapel kopen, bijvoorbeeld deze of deze.

In het volgende stukje de eerste oefening!