Wat de Beatles ons leren

De Beatles-memorabilia van Marilyn Roxie (c)
De Beatles-memorabilia van Marilyn Roxie (c)

Inspiratie is werkelijk overal. Vandaag tips van de Beatles voor het faciliteren van een bijeenkomst:

  1. “Hello goodbye” (hier in een dramatische versie van Glee) gaat over een verschil van inzicht: de één zegt dit, de ander dat. Heel gebruikelijk bij een bijeenkomst. En zoals in het liedje: dat kan best zo blijven. Agree to disagree.
  2. Let it be” is een belangrijk advies voor elke bijeenkomst: wat er ook gebeurt, het moet blijkbaar gebeuren, heb vertrouwen en alles komt goed. Een beetje zoals in de Open Space Technology-school.
  3. Here comes the sun” leert ons dat na slechte tijden weer goede komen. Houd moed, blijf positief: misschien is het lastig om tot een resultaat te komen, maar uiteindelijk keert de lach terug op je gezicht.
  4. “Tell me why” benadrukt het belang van uitspreken wat er dwarszit. Heel belangrijk als er “iets is” dat het proces belemmert: voor de draad ermee! En het swingt weer.
  5. Help” (hier in een concertversie) gaat over het bekende gevoel niet te weten waar te beginnen. Eerst wist je alles zeker, maar na een tijdje twijfel je of je goed zit. Het moment om hulp in te roepen!
  6. Penny Lane” (videoclip!) en “When I’m 64” gaan over je verplaatsen in een andere tijd of plaats. Heel belangrijk voor elke organisatie: wat zou de klant / gebruiker / doelgroep ervan vinden? Droom maar mee, verplaats je in de mensen in Penny Lane (in Liverpool) of in pensionado’s (64 was de pensioenleeftijd)!
  7. En tot slot, van na de Beatles: John Lennon’s “Imagine“. Need I say more?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.