Blij dat ik een vrouw ben

MKB Servicedesk zocht vrouwen met een inspirerend verhaal. Hierbij mijn antwoord op de vraag waarom het in mijn werk een voordeel is vrouw te zijn:
  1. Diversiteit is bevordelijk voor de creativiteit. Aangezien de meeste organisaties geleid worden door of zelfs vooral bestaan uit mannen van gemiddeld 45 jaar is een vrouw van 33 alvast een begin met de diversiteit van de brainstormgroep. Daardoor ontstaat een andere, meer ontspannen sfeer. Ik kan dingen zeggen die ze van hun collega’s niet zullen pikken.
  2. Om mensen te inspireren moet ik zelf inspiratie hebben. Ik heb sinds de start van mijn bedrijf twee keer een “baby-sabbatical” gehad. In zo’n tijd met een kleine baby, met alle slaapgebrek en getuttel die erbij horen, staat mijn werk op een laag pitje. Ik heb wat meer afstand, kan dingen op een nieuwe manier bekijken. Dat inspireert. Bovendien zorgt het chronisch tijdgebrek van een jong gezin dat ik keuzes moet maken in mijn werk, ik kan niet door veel uren te maken overeind blijven maar zal moeten uitblinken in wat ik wèl doe. (Dat laatste geldt overigens ook voor de vader!)
  3. Ook inspirerend: wanneer twee werelden met elkaar in contact komen. Wat dacht je van het moederschap met productontwikkeling in een technische omgeving? Borstvoeding en managementboeken? Feminisme met machocultuur? Mijn brede interesse heeft me al veel moois opgeleverd, niet alleen vanwege mijn vrouw-zijn uiteraard.

PS “Ben zo blij dat ik een vrouw ben” is een parodie van Paul de Leeuw (Annie de Rooy) op “I’m so glad I’m a woman”